Asocijacija srpskih arhitektonskih praksi – ASAP organizovala je svoj drugi junski koktel

Asocijacija srpskih arhitektonskih praksi – ASAP, je 21. 6. u vili partnerske kompanije Gi Group iz Beograda zajedno sa svoji partnerima organizovala tradicionalni junski koktel za predstavnike džavne uprave, nevladinog sektora, medija, svoje prijatelje i saradnike.

Asocijacija srpskih arhitektonskih praksi broji 53 firme, okupljene oko iste ideje – podizanje svesti o arhitekturi u društvu, profesionalnosti u praksi i kreiranja nove politike arhitektonske struke. Poput IT stručnjaka i gejmera, i ove firme osvešćuju činjenicu da samo zajedno mogu biti veliki i pojedinačno, i da jedino tako mogu srpsku arhitekturu i sve najbolje od nje, prezentovati dalje svetu. Osnovni cilj ove asocijacije je da se ljudi iz arhitekture bolje povežu, podele zajednička iskustva, unaprede saradnju i samim tim i celu profesiju.

Prisutnima su se obratili predsednik Upravnog odbora Asocijacije i Partner u Zabriskie, Vladimir Đorić, kao i izvršni menadzer ASAP Igor Marsenić. Ovom prilikom Vladimir Đorić je naglasio da je krajnji cilj Asocijacije da srpska arhitektura i dizajn postanu kreativni proizvod naše zemlje i budu globalno prepoznati. Takođe, preneo je nepodeljeno mišljenje celokupne zajednice okupljene oko ASAP da želimo da budemo odgovorni prema društvu u kojem stvaramo i živimo, te da je iz tog razloga asocijacija uzela aktivno učešće u svim zakonodavnim i regulatornim procesima koji definišu položaj arhitektonske profesije i preduzetništva.

Igor Marsenić je ukratko govorio o rezultatima koje je Asocijacija ostvarila u prethodnih godinu dana, pogotovo naglasivši značaj dijaloga u okviru profesije i celog društva, kao preduslova kreiranja nove politike arhitektonske struke.

ASAP je prvo poslovno udruženje arhitektonskih firmi u Srbiji a Zabriskie je inicijator okupljanja i jedan od osnivača Asocijacije.

Opširnije o aktivnostima ASAP:
www.asap.org.rs
youtube: https://www.youtube.com/@asap948
instagram: @asap_org
linkedin: ASAP – Association of Serbian Architectural Practices